Shungite, ook wel Shungiet genoemd, is een hele bijzondere steen die maar op één plek in de wereld gevonden wordt: in Karelië, een provincie in het noordwesten van Rusland. Zijn structuur bestaat uit een hoge concentratie koolstof, mineralen en ertsen. Wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat de steenlaag Shungite minstens twee miljard jaar oud moet zijn. En dan rijst de vraag: Hoe is deze dan ontstaan? In die tijd waren er nog geen bossen dus kan het niet zoals goud of steenkool ontstaan zijn uit samengeperste plantenresten.

Er bestaan drie verschillende theorieën:

– door primitieve microscopische organismen uit ondiepe baaien uit de oertijd

– als resultaat van een vulkaanuitbarsting, of

– door de inslag van een gigantische meteoriet, waarbij de oude planeet Pheaton wordt genoemd.

Maar wat maakt Shungite nu zo bijzonder?

Er is een verhaal wat verteld wordt over Martha, de moeder van Michael Romanov. Hij was de eerste de eerste tsaar uit de Romanov dynastie. Tijdens een vluchtpoging voor haar vervolgers werd zij ernstig ziek werd en dreigde te sterven. Gelukkig werd zij door een plaatselijke boer meegenomen naar ‘de Levensbron’, een plek die bekend stond voor zijn genezende werking. Zij kreeg wat water te drinken en was na enkele dagen genezen. Wat echter niemand wist, was dat de genezende kracht van het water te danken was aan de bijzondere steenlaag in dat gebied, de Shungite steen. Een eeuw later hoorde tsaar Peter de Grote, een nakomeling van deze Martha, toevallig over iemand die dankzij ditzelfde bronwater genezen was. Tijdens zijn onderzoek ontdekte tsaar Peter voor het eerst de samenhang. Hij onderzocht zowel het water als de steen, en de resultaten waren zó goed, dat hij besloot dat elke soldaat tijdens de vele oorlogen in die dagen een Shungite steen met zich mee moest dragen. Hiermee wilde hij dysenterie voorkomen en zo konden de soldaten zelf vervuild water reinigen zodat zij altijd zuiver drinkwater hadden.

Helaas raakte de steen en haar bijzondere krachten opnieuw in de vergetelheid. Lange tijd was er een uitvoerverbod van kracht, waardoor de steen buiten Rusland onbekend bleef. Gelukkig wordt er de laatste jaren weer meer onderzoek gedaan en worden de speciale eigenschappen van Shungite bekender bij een groter publiek.

Naast het zuiverend en helend vermogen heeft Shungite nog een unieke eigenschap. Het is in staat om de effecten van electromagnetische straling te beperken. Wat in de huidige tijd, waarin computers, mobieltjes e.d. niet meer zijn weg te denken, een fijne bijdrage kan zijn. Zeker wanneer je gevoeliger bent voor deze effecten.

Zou je de Shungite eens zelf willen ervaren? Dat kan tijdens een behandeling, ik laat je dan proeven van Shungite water en je maakt kennis met verschillende Shungite stenen. Echt een aanrader als je behoefte hebt aan meer ontspanning in je leven! Tijdens de workshop vertel ik je nog meer over deze bijzondere steen, de mogelijkheden en leer je deze in te zetten voor jezelf en de mensen om je heen waar je van houd.