Door mijn remigratie van België terug naar Nederland begin 2022 had ik mijn werk als pedagogisch medewerker in de kinderopvang terug opgepakt. Dit na een flink aantal jaren eruit geweest te zijn. Zo’n 18 jaar ongeveer. Ook in deze jaren waren er altijd kinderen waar ik iets voor mocht en kon betekenen.

Wat ik mij echter al snel realiseerde waren twee dingen: De reden waarom ik voor het werken met kinderen heb gekozen heeft te maken met mijn innerlijk kind wat gevoed wilde worden, zich vrij wilde voelen om te spelen, om zichzelf te kunnen zijn. Binnen mijn werk kon dit! Ik zei ook altijd, min of meer als grap: Ik doe dit werk zodat ikzelf iedere dag mag spelen, iedere dag onbevooroordeeld kind mag zijn. Blijkbaar zat er toen meer waarheid in dan ik dacht….

Wat ik ook steeds meer ging voelen is, door mijn persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen periode, alle trainingen, sessies, cursussen en verkregen inzichten, alle niet altijd logische (voor anderen) genomen stappen en beslissingen zorgen dat het werken in de kinderopvang niet meer lijkt te passen. Shungite is hier een belangrijke ondersteuning in geweest, heeft mij echt geholpen meer bij mezelf te komen, Door meer in verbinding te zijn met mijn innerlijk kind en beter af te stemmen op haar behoeften en te luisteren naar wat zij te vertellen heeft. Hierdoor hoeft zij, en daardoor ik, de behoefte aan het kind zijn (lees: mezelf mogen zijn) niet meer te halen uit het werken in de kinderopvang. Maar kan en mag ik dit op een andere manier gaan invullen.

Op een manier die nog meer bij mij past, waarin ik meer voor kinderen én hun ouders/verzorgers (die uiteindelijk ook allemaal kind zijn) kan en mag betekenen!

Ik geniet er enorm van om mensen, groot én klein hun kracht te laten (her)ontdekken. Dat zij weten wie zij daadwerkelijk willen en kunnen zijn. Dat al wat zij met zich meedragen aan trauma en ervaringen vaak niet eens van hen is maar is doorgegeven via hun familielijnen. Dat zij diegene zijn waar het kan stoppen door het aan te kijken, te doorvoelen en bovenal terug te geven naar daar waar het hoort. Zodat zij zich er vrij van voelen en hun kinderen het niet meer hoeven te dragen. Dankbaar dat ik daar een bijdrage aan mag zijn!

Voel jij ook de behoefte aan transformatie? Neem gerust contact met mij op, dan kijken we samen of ik een bijdrage aan jouw proces kan zijn.

Liefs, Anna